Poveste - prostia omeneasca

de Ion CreangaPoveste - prostia omeneasca

7:33 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Un om insurat traia in aceeasi casa cu soacra sa. Nevasta lui ,care avea un copil micut, era cam proasta si nici soacra nu era prea departe.Intr-una din zile, omul iese din casa cu treburi ca orice om iar nevasta lui dupa ce spala copilul il imbraca si ii daduse sa manance, il puse in albie langa soba caci era iarna apoi il leagana si il dezmierda pana ce il adormi.Dupa ce copilul a adormit statu ea putin pe ganduri si a inceput sa planga dupa care a inceput sa strige ca ii va muri copilasul. Mama ei,care torcea dupa horn, cuprinsa de spaima arunca fusul din mana si sari, dupa care o intreaba ce are. Fata ii raspunde ca copilul ei va muri deoarece drobul cel de sare de pe horn are sa-l tranteasca matza drept in capul copilului si o sa l omoare.Pe usa apare si tatal copilului infometat si vai si amar de el si le intreaba ce au patit iar ele incepu a-i povesti cu mare jale despre intamplarea neintamplata. Barbatul le asculta si nu ii venea sa creada cata prostie ascundeau atat sotia cat si soacra-sa.Se hotaraste sa plece in toata lumea si de va mai gasi asa proaste, el se va mai intoarce in casa si daca nu va mai gasi nu se va mai intoarce. Dupa ce cutreiera lumea si isi da seama ca alti oameni sunt capabili de prostii mai mari decat ale sotiei sale, se intoarce acasa si traiesc fericitiAceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descarca aceasta carte dati click pe linkul de plata de mai jos :

Cumpara aceasta carte platind cu cardul

(3.99 lei - click aici)


Aici vi se va afisa un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii (notati-va acest cod pentru a-l putea folosi si ulterior, dupa ce inchideti pagina noastra):
Introduceti codul primit in casuta de mai jos si dati click pe buton pentru a downloada / asculta aceasta inregistrare :

Codul primit :Asculta un fragment :Inregistrari (fisiere sau capitole) ale acestei opere :

Creanga - Poveste.mp3