Luceafarul de ziua si Luceafarul de noapte

de Petre IspirescuLuceafarul de ziua si Luceafarul de noapte

13:00 min    |   4,99 lei
Ispirescu, Petre

Un imparat si o imparateasa nu aveau copii, imparateasa are un vis in care ii apare ca va ramane insarcinata daca va manca un peste din aur prins de catre sotul ei si gatit de mana ei. Imparateasa manca din acel peste , la fel si roaba ei si in 9 luni, cele doua au nascut 2 copii frumosi care semanau ca doua picaturi de apa : Busuioc, fiul imparatesei si Siminoc, fiul slujnicei. Intr-o zi, cei doi copii au plecat la vanatoare iar inainte de plecare, spre a-i putea deosebi , imparateasa i-a innodat lui Busuioc doua suvite de par. Cand a vazut acest lucru, Busuioc s-a suparat foarte tare pe mama sa si s-a hotarat sa plece in lume. Degeaba a incercat Siminoc sa-l faca sa se razgandeasca ca nu s-a putut si i-a lasat o batista iar daca va vedea trei picaturi de sange pe ea sa stie ca el a murit. Dupa un timp, Siminoc a vazut cele trei picaturi de sange pe batista si a plecat in cautarea lui Busuioc. Reuseste sa-l salveze pe Busuioc dar Busuioc crede ca Siminoc s-a dat la sotia sa si il acuza pe nedrept. Siminoc cade de pe cal intr-o fantana si se ineaca, Busuioc isi da seama ca a gresit si cade si el in aceeasi fantana. De atunci a rasarit luceafarul de zi (Busuioc) si luceafarul de noapte (Siminoc).Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descarca aceasta carte dati click pe linkul de plata de mai jos :

Cumpara aceasta carte platind cu cardul

(4.99 lei - click aici)


Aici vi se va afisa un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii (notati-va acest cod pentru a-l putea folosi si ulterior, dupa ce inchideti pagina noastra):
Introduceti codul primit in casuta de mai jos si dati click pe buton pentru a downloada / asculta aceasta inregistrare :

Codul primit :Asculta un fragment :Inregistrari (fisiere sau capitole) ale acestei opere :


Ispirescu - Luceafarul de ziua si Luceafarul de noapte.mp3