Poveste taraneasca

de Petre IspirescuPoveste taraneasca

27:25 min    |   4,99 lei
Ispirescu, Petre

Un imparat aflat in pragul mortii le cere celor trei feciori sa ii pazeasca mormantul fiecare cate o noapte. Feciorul cel mare ii pazeste mormantul in prima seara, astfel ca la miezul noptii o naluca apare si vrea sa ii dezgroape mormantul tatalui sau si se lupta pana la ivirea zorilor , apoi dispare. La fel pateste si fiul cel mijlociu. In noaptea cand fiul cel mic era de paza duhul cel necurat a aparut si s-a luptat cu el pana la cantatul cocosului, cand duhul disparu. Fiul de imparat este prins de 7 zmei si il amenintau cu moartea. Zmei ii spusera ca daca vrea sa ramana in viata trebuie sa le aduca fata unui imparat pe care de mult ei vroiau sa o fure. Feciorul de imparat reuseste sa omoare sase dintre zmei si sa ia inelul de pe degetul mic si marama fetei de imparat si se intoarce acasa la fratii sai, fara sa le spuna nimic de cele intamplate. Imparatul spuse ca va da fata de sotie aceluia care i-a omorat pe zmei si se prezinta la el un tigan. Fiul de imparat afla de promisiunea imparatului si se intoarce la palat, prezinta inelul si marama fetei si se incep pregatirile de nunta. Chiar inainte de nunta, isi face aparitia cel de-al saptelea zmeu care o rapeste pe fata de imparat. Fiul de imparat pleaca in cautarea logodnicei sale, reuseste sa o salveze si se face o nunta imparateasca.Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descarca aceasta carte dati click pe linkul de plata de mai jos :

Cumpara aceasta carte platind cu cardul

(4.99 lei - click aici)


Aici vi se va afisa un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii (notati-va acest cod pentru a-l putea folosi si ulterior, dupa ce inchideti pagina noastra):
Introduceti codul primit in casuta de mai jos si dati click pe buton pentru a downloada / asculta aceasta inregistrare :

Codul primit :Asculta un fragment :Inregistrari (fisiere sau capitole) ale acestei opere :

Ispirescu - Poveste taraneasca.mp3