Alexandru Lapusneanul

de Costache NegruzziAlexandru Lapusneanul

53 min    |   6,99 lei
Negruzzi, Costache

Alexandru Lapusneanu, dupa o prima domnie, in toamna anului 1564 doreste cu orice pret sa ocupe tronul Moldovei pentru a doua oara. Intra in conflict cu boierii ( Daca voi nu ma vreti, eu va vreu, iar daca voi nu ma iubiti, eu va iubesc pre voi). Boierii incearca sa-l convinga sa renunte la tron, iar Motoc cade in genunchi cerand iertare insa Lapusneanu nu are incredere in sfetnicul tradator. Poporul il primeste cu nadejde ca domn , iar prima decizie este aceea de a-i pedepsi pe boierii tradatori. Motoc este adus in fata poporului si domnitorul intreaba poporul ce doreste , iar vocea poporului raspunde Capul lui Motoc vrem. Motoc va fi dat pe mana poporului care il va sfasia . Dupa 4 ani insa, sfarsitul ii va veni din mana sotiei sale, domnita Ruxandra, care fiind ingrozita de violenta sotului ei si fiind infiltrata de catre doi boieri uneltitori, isi va otravi sotul.Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descarca aceasta carte dati click pe linkul de plata de mai jos :

Cumpara aceasta carte platind cu cardul

(6.99 lei - click aici)


Aici vi se va afisa un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii (notati-va acest cod pentru a-l putea folosi si ulterior, dupa ce inchideti pagina noastra):
Introduceti codul primit in casuta de mai jos si dati click pe buton pentru a downloada / asculta aceasta inregistrare :

Codul primit :Asculta un fragment :Inregistrari (fisiere sau capitole) ale acestei opere :

Negruzzi - Alexandru Lapusneanul.mp3