Sobieski si romanii

de Costache NegruzziSobieski si romanii

15.14 min    |   6,99 lei
Negruzzi, Costache

In Cetatea Neamtului, o mana de plaiesi aparau cetatea . Este toamna anului 1686. Armata poloneza, condusa de bravul Sobiekti, in trecere prin Moldova intalneste cetatea Neamtului care ,pe timp de razboi, pastra averile nobililor moldoveni. Dorind sa puna mana pe avere, acesta porneste asedierea cetatii. Dupa patru zile de lupta pe viata si pe moarte, acestia sunt somati de catre regele polonez sa iasa afara. Cand vede ca de fapt erau inferiori numeric dar foarte curajosi, acesta le promite ca pentru indrazneala lor vor fi spanzurati. Este insa oprit la timp, de catre Iablonovski, omul de incredere al regelui, care ii arata ca romanii nu au facut decat sa-si faca datoria patriotica si vrednica de toata lauda. O lectie de curaj, datorie fata de patrie si judecata dreapta!Aceasta carte audio nu este gratuita. Pentru a descarca aceasta carte dati click pe linkul de plata de mai jos :

Cumpara aceasta carte platind cu cardul

(6.99 lei - click aici)


Aici vi se va afisa un cod, pe care trebuie sa-l introduceti mai jos pentru a descarca toate capitolele cartii (notati-va acest cod pentru a-l putea folosi si ulterior, dupa ce inchideti pagina noastra):
Introduceti codul primit in casuta de mai jos si dati click pe buton pentru a downloada / asculta aceasta inregistrare :

Codul primit :Asculta un fragment :Inregistrari (fisiere sau capitole) ale acestei opere :

Negruzzi - Sobieski si Romanii.mp3