Mihai Eminescu

Fat Frumos din lacrima

52:51 min    |   5,99 lei
Eminescu, Mihai

Povestea unui imparat casatorit cu o imparateasa tanara; ei nu puteau avea copii si asta ii mahnea foarte tare. Imparateasa s-a rugat la Icoana Maicii Domnului, si Aeasta varsand o lacrima pe care imparateasa a sorbit-o se pomeni insarcinata. Nu dupa mult timp, imparateasa nascu un fiu pe care il numi Fat-Frumos din lacrima. Cand se facu mare, Fat-Frumos pleca sa se lu[pte cu imparatul cu care se dusmanea tatal sau. Insa acesta nu voia sa se lupte si ii povesti despre necazurile pe care i le facea Mama-Padurilor. Dupa multe aventuri, Fat-Frumos va reusi sa se casatoreasca cu iubita lui - Ileana , iar imparatul cu fata Genarului si vor trai fericiti pana la adanci batraneti.

Poezii

254:59 min    |   23,99 lei
Eminescu, Mihai

Un colaj cu cele peste 150 de poezii scrise de Luceafarul poeziei romanesti- Mihai Eminescu. Vei putea asculta : Calin (file din poveste), Luceafarul, Mai am un singur dor, Fiind baiet paduri cutreieram, Craiasa din povesti, Doina, Scrisoarea a III-a etc

Sarmanul Dionis

104:36 min    |   4,99 lei
Eminescu, Mihai

Povestea lui Dionis, un copil sarac si orfan. Casa veche in care locuieste este ascunsa in mijlocul unei gradini pustii. Cand ajunge acasa, se trezeste intr-o alta lume : devenind calugarul Dan din Iasi pe vremea domnitorului Alexandru cel Bun si discipol al maestrului Ruben. Dupa ce este initat in tainele migratiei sufletesti, maestrul Ruben ii dezvaluie secretul cartii lui Zoroastru si trebuie sa citeasca pagina a saptea unde sunt toate detaliile legate de intrarea lui in eternitate. Face o calatorie catre Luna, impreuna cu iubita sa Maria care era fiica spatarului Tudor Mesteacan. In final, tanarul care credea ca este sarac se va dovedi beneficiarul unei mosteniri suficiente pentru ca tatal fetei sa-l accepte.


Pagina : 1 |

Contact

Tel: +4.0744.179.773

Editura AudioCarti