Povestiri

Acul si barosul

5:03 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

O poveste in care acul si barosul vro sa-si demonstreze importanta in gospodaria omului. Acul se declara important pentru om mai ales ca el coase camasi si il imbraca pe om. Barosul ii spune ca el este si mai important pe langa casa omului din moment ce el fabrica potcoave.

Cinci paini

8:44 min    |   4,99 lei
Creanga, Ion

Povestea a doi drumeti. Facandu-li-se foame se opresc si fiecare isi scoate merindele : primul avea doua paini , al doilea trei paini. Apare un drumet si il invita la masa, hranindu-l din painea lor. La plecare , drumetul le lasa 5 lei drept raspalata pentru masa primita. Cei doi insa nu stiu cum sa imparta corect banii si ajung la judecata .

Inul si camesa

4:52 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

O poveste plina de invataminte, in cel mai autentic grai moldovenesc , despre cum se confectioneaza o camasa. Cum apare ea si cata munca este necesara pentru a iesi produsul finit. O poveste moralista si in care se vorbeste despre harnicia taranului roman.

Ion Roata si Voda Cuza

12:38 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Povestea unui om simplu, taran, fara multa carte , dar pe care l-a inteleptit greutatile vietii. La una din adunarile divanului, la care era dezbatuta problema Unirii Tarii Romanesti cu Moldova, Cuza Voda asculta cum aces tom simplu le dadea lectii de istorie si politica unor oameni cu scoli inalte. Pentru patriotismul sau, batranul Ion este raspaltit cu doua fisicuri de napoleoni de catre Cuza Voda.

Mos Ion Roata

8:10 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Mos Ion Roata si alti tarani participa la o adunare la inceputul anului 1857.Era dezbatuta problema realizarii Unirii Moldovei cu Tara Romaneasca. Boierii, dorind sa fie siguri pe voturile taranilor, cauta sa le vorbeasca despre aceasta problema importanta pentru viitorul Moldovei. Mos Ion Roata ii va da o lectie de viata boierului.

Mos Nichifor Cotcariul

37:58 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

O poveste plina de haz, in care un om ,pe nume Nichifor, povesteste cum a primit porecla sub care toti oamenii il cunosc : Nichifor Cotcariul sau Nichifor inselatorul. Peste ani, la un pahar de vin, chiar Nichifor avea sa ii povesteasca unui prieten cum a primit aceasta porecla si cum a reusit sa o insele pe jupaneasa Maria.

Popa Duhu

11:42 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Evocarea preotului Isaia Duhu, preot pe care scriitorul Ion Creanga l-a indragit foarte mult. Nascut in judetul Iasi, Popa Duhu este reamintit inca din timpul seminarului de la Socola si pana cand isi da sufletul la Biserica din cartirul Tatarasi , Iasi. Aflam cum a primit si porecla de “Popa Duhu”.


Pagina : 1 |

Contact

Tel: +4.0744.179.773

Editura AudioCarti