Ion Creanga

Mos Nichifor Cotcariul

37:58 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

O poveste plina de haz, in care un om ,pe nume Nichifor, povesteste cum a primit porecla sub care toti oamenii il cunosc : Nichifor Cotcariul sau Nichifor inselatorul. Peste ani, la un pahar de vin, chiar Nichifor avea sa ii povesteasca unui prieten cum a primit aceasta porecla si cum a reusit sa o insele pe jupaneasa Maria.

Popa Duhu

11:42 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Evocarea preotului Isaia Duhu, preot pe care scriitorul Ion Creanga l-a indragit foarte mult. Nascut in judetul Iasi, Popa Duhu este reamintit inca din timpul seminarului de la Socola si pana cand isi da sufletul la Biserica din cartirul Tatarasi , Iasi. Aflam cum a primit si porecla de “Popa Duhu”.

Poveste - prostia omeneasca

7:33 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Un om insurat traia in aceeasi casa cu soacra sa. Nevasta lui ,care avea un copil micut, era cam proasta si nici soacra nu era prea departe.Intr-una din zile, omul iese din casa cu treburi ca orice om iar nevasta lui dupa ce spala copilul il imbraca si ii daduse sa manance, il puse in albie langa soba caci era iarna apoi il leagana si il dezmierda pana ce il adormi.Dupa ce copilul a adormit statu ea putin pe ganduri si a inceput sa planga dupa care a inceput sa strige ca ii va muri copilasul. Mama ei,care torcea dupa horn, cuprinsa de spaima arunca fusul din mana si sari, dupa care o intreaba ce are. Fata ii raspunde ca copilul ei va muri deoarece drobul cel de sare de pe horn are sa-l tranteasca matza drept in capul copilului si o sa l omoare.Pe usa apare si tatal copilului infometat si vai si amar de el si le intreaba ce au patit iar ele incepu a-i povesti cu mare jale despre intamplarea neintamplata. Barbatul le asculta si nu ii venea sa creada cata prostie ascundeau atat sotia cat si soacra-sa.Se hotaraste sa plece in toata lumea si de va mai gasi asa proaste, el se va mai intoarce in casa si daca nu va mai gasi nu se va mai intoarce. Dupa ce cutreiera lumea si isi da seama ca alti oameni sunt capabili de prostii mai mari decat ale sotiei sale, se intoarce acasa si traiesc fericiti

Povestea lui Stan Patitul

48:30 min    |   4,99 lei
Creanga, Ion

Stan Patitul nu vroia sa se insoare. Refuza pe toata lumea care incearca sa ii aminteasca de insuratoare. Un drac , trimis sa faca rau oamenilor, gaseste desaga lui Stan Patitul care era in padure la taiat de lemne si ii mananca acestuia pranzul. Satana auzind de isprava supusului sau il termite inapoi in lume sa-l slujeasca pe Stan timp de 3 ani. Ajutat fiind de dracusor, Stan va reusi sa se si imbogateasca si se va casatori cu o femeie cu o singura coasta de drac si va avea si un copilas .

Povestea Porcului

39:30 min    |   4,99 lei
Creanga, Ion

Povestea unui tanar imparat care este vrajit si obligat sa poarte o piele de porc , transformandu-se intr-un animal respingator si fioros pana cand vraja va fi rupta : sa fie iubit cu adevarat de catre o tanara cu sufletului curat. O poveste ce te va impresiona si care iti va arata cat trebuie sa lupti daca iubesti cu adevarat .

Povestea unui om lenes

4:23 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

O poveste reala, despre un om caruia ii era lene sa faca ceva . Nici sa manance sa putea de lene. Astazi asa, maine asa, oamenii din satul in care traia se hotarasc sa-l spanzure. Pe drum, pe langa ei trece o doamna care se ofera sa il scape pe om de la moarte, insa lenesul o intreaba daca il si hraneste. Atunci doamna se convinge ca lenesul mai bine prefera sa moara decat sa renunte la lene .

Punguta cu doi bani

10:26 min    |   4,99 lei
Creanga, Ion

Rivalitatea dintre un mosneag care avea un cocos si vecina sa, baba, care avea o gaina. Baba fiind rea nu isi ajuta niciodata mosneagul. Cocosul mosului gaseste o punguta cu doi bani pe drum insa ii este luata de un boier . Atata de suparat este cocosul incat isi va recupera nu numai punguta cu cei doi bani dar il va lasa pe boier si fara animalele din curte , facandu-si stapanul foarte mandru si fericit.

Soacra cu trei nurori

17:20 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

O poveste despre o soacra care isi iubea foarte mult cei 3 fii . Ii indemna sa se casatoreasca si, rand pe rand, acestia si-au adus sotiile acasa . Soacra insa se comporta foarte urat cu nurorile dandu-le tot felul de munci in casa care mai de care mai enervanta. Asculta povestea si afla de ce razbunare va avea parte soacra cea rea.

Ursul pacalit de vulpe

5:02 min    |   3,99 lei
Creanga, Ion

Vulpea, sireata, vazand ca vine un car incarcat de peste proaspat , ii vine in minte o idee : sa se prefaca moarta . Carutasul, vazand frumusete de vulpe , opreste carul si o ia in caruta. Vulpea insa arunca pe drum pestii din caruta si isi urmeaza drumul. Ursul pofticios o intreaba pe vulpe cum a reusit. Vulpea ii dezvaluie siretlicul : a pescuit toti pestii cu coada.


Pagina : 1 | 2 |

Contact

Tel: +4.0744.179.773

Editura AudioCarti